Breno se přestěhoval do Prahy a stále hledá nový domov

19.8.2023

Nádherný zrzavý kocour Breno je v našem útulku již od května 2021. To ho našli v areálu jedné firmy a přivezli k nám. Breno je asi čtyřletý krasavec, který má ale silnou potravní alergii a může jíst jen jeden druh granulí a jeden druh kapsiček. Ze všeho ostatního, co jsme za tu dobu vyzkoušeli, se mu dělají stroupky na kůži a hodně ho to svědí. Jinak je to ale velmi vtipný a pohodový parťák. Všechno musí vyzkoušet, všude být a se vším si pohrát. Nejlépe s věcmi, které nejsou kočičí hračky, takže třeba kartáček na ruce nebo rolička od toaletního papíru je prý na hraní to nejlepší.
V současnosti bydlí v depozitu s bengálkou Jasy, která jeho tempu ale vůbec nestačí a je z něj spíše nešťastná. Rádi bychom pro něj tedy našli domácnost, kde mu budou tolerovat jeho vrtochy, protože když chce, tak umí být extrémně roztomilý a člověk mu odpustí i tu knihu vyndanou z knihovny. Pokud by mohl bydlet s další podobně akční kočkou, tak to bude nejspíše výhoda, protože se zabaví navzájem.
Breník není vyloženě chovací a mazlící typ. Je vidět, že má lidi hodně rád a pořád za nimi běhá, ale při hlazení je trochu nejistý a občas se i ožene.
Pokud byste mu chtěli dát nový domov, kontaktujte přímo depozitní tetu Ivanu (ivana@devet-zivotu.cz, 607194597).
https://devet-zivotu.cz/kocka/breno/